ココアとチョコレートの美術館/ Museum of Cocoa and Chocolate

最近、やっと美術館巡りを週1度行うようになりました。まだまだ、引越の後片付けをして入るのですが、週に1度くらいは、観光名所に行ってみようという心の余裕が出てきました。今回は、フランス語クラスを一緒に受けている生徒から教えてもらったココアとチョコレートの美術館。
これはグランスプラスの近くにあります。

We went to the Museum of cocoa and chocolate on Saturday. It was a quite tiny museum near the grand place. However, the museum explains nicely about making coffee beans and become chocolate.

皆さんご存知でしたか。コーヒー豆ってすごーく大きな殻の中に豆が入っているんですね。これにはびっくり。Did you know that coffee beans were inside of a big shell?
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こんな風に分かりやすくコーヒーが出来るまでの説明が写真でしてあります。The photo explains how to make coffee beans.
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昔は、ホットチョコレートをこのような容器と棒を使って作られていたんですね。これで味わってみたいと思わずにはいられない。It used to make a hot chocolate by a nice pot with a mixing stick. It looks very nice way to make it. I would like to taste it!

ショコラティエのデモンストレーションを見る事が出来ます。これが、面白い005.gif どのようにトリュフが作られるかを説明してくれます。チョコレートモールドを使うだけでなく、普通のヨーグルトの容器やプラスティックのお面(よくハロウィーンとかで使われるやつ)などを使ってチョコレートのお面を作る事も出来るそう。これには驚きました。チョコレートのモールドを使わないと行けない物だと思ってたけど、お面にチョコレートを塗り、1時間放置しておくと簡単に方から外れるんです。クリスマスツリーのデコレーションもチョコレートで出来ちゃうみたいです。

Also the chocolatier explained how to make truffle by hands. It was quite interesting that he used yogurt container or plastic masks that normally wear at the Halloween or party and made chocolate decorations. When you put chocolate in the masks and wait for 1 hour then it was easy to take it off. I only knew to use chocolate molds, but you can make any plastic containers and make small Christmas decorations.

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by carrboro | 2011-11-21 01:45 | diary